Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Τα έκανε μπάχαλο η Ε.Σ.ΚΑ.ΒΔ.Ε.!!!

Ενώ μέχρι και την Κυριακή 29 Μαρτίου ίσχυε το σύστημα της διασταύρωσης , δηλαδή 1ος Α'ομίλου - 4ος β ' ομίλου , 2ος Β'ομίλου - 3ος Α'ομίλου κλπ, σήμερα μαθαίνουμε ότι η Ε.Σ.ΚΑ.ΒΔ.Ε αλλάζει τον μέχρι πρότεινως τρόπο διεξαγωγής της διοργάνωσης και επαναφέρει έναν τρόπο ο οποίος δεν είχε γίνει γνωστός στις ομάδες.
Σύμφωνα με αυτόν τον τρόπο διεξαγωγής ο Άτλας θα αντιμετωπίσει τον Φαίακα και όχι τον ΠΑΣ Ναυπάκτου και ο Α.Γ.Σ.Ι τον ΠΑΣ Ναυπάκτου και όχι τον Φαίακα. Όμως δεν φαίνεται λογικό η ένωση να εφαρμόζει διαφορετικό τρόπο διεξαγωγής στο final 4 από όλο το υπόλοιπο Πρωτάθλημα.
Εάν η Ε.Σ.ΚΑ.ΒΔ.Ε. τηρούσε αυτόν τον τρόπο διεξαγωγής από την αρχή του πρωταθλήματος στο final 8 θα είχαμε :

Γ.Ε.Α. - Α.Ε.Δ.Π. Άρτας
Π.Α.Σ. Ναυπάκτου - Άτλας
Φαίακας - Αμφιλοχία
Α.Γ.Σ.Ι. - Πήγασος

Βάσει αυτού οι ομάδες Γ.Ε.Α. και Α.Ε.Δ.Π Άρτας είναι οι αδικημένες, καθώς μία από τις 2 θα έπρεπε να βρίσκεται στο final 4.

Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

Π.Α.Σ. Ναυπάκτου - Α.Ε.Δ.Π. Άρτας



Ήττα και αποκλεισμός στην Ναύπακτο

Ήττα και αποκλεισμός για την ομάδα μας στην φάση των ''8'' του πρωταθλήματος Παίδων της Ε.Σ.ΚΑ.ΒΔ.Ε.
Η ομάδα της Ναυπάκτου ξεκίνησε πιο δυνατά το παιχνίδι και κατόρθωσε να προηγηθεί στο τέλος της 1ης περιόδου με 19-12. Το σκηνικό άλλαξε στην 2η περίοδο και η ομάδα μας παίζοντας καλή άμυνα και βρίσκοντας καλές επιλογές στην επίθεση κατάφερε να προηγηθεί στο ημίχρονο με 28-29.
Με την έναρξη της 3ης περιόδου ο ΠΑΣ πάτησε γκάζι και σε συνδυασμό με το ''black out'' της Α.Ε.Δ.Π. κατάφερε να πάρει ένα προβάδισμα 5 πόντων. Τέλος, μέχρι και 5 λεπτά πριν την λήξη του αγώνα ο ΠΑΣ βρισκόταν μπροστά με 9 πόντους. Η ομάδα μας πίεσε και 11 δευτερόλεπτα πριν το τέλος με ένα καλάθι και φάουλ του Γείτονα μείωσε σε 51-50. Ο προπονητής του ΠΑΣ κάλεσε time out . Η μπάλα πήγε στον Κονίδα ο οποίος κατάφερε να ροκανίσει τον χρόνο και δέχθηκε φάουλ στα 5 δευτερόλεπτα. Αυτός ευστόχησε στην πρώτη βολή και αστοχώντας στην 2η , η Α.Ε.Δ.Π. πήρε το ριμπάουντ, προσπάθησε να τρέξει και αστοχώντας στο lay up, η ομάδα της Ναυπάκτου κέρδισε το παιχνίδι.
Από την ομάδα μας διακρίθηκαν οι Γείτονας ,Κεφάλας και Παπαχρήστου, ενώ από την ομάδα του ΠΑΣ οι Κονίδας και Παναγιωτόπουλος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα μας ήταν πολύ άστοχη στις βολές με μόλις 16/30.
Πρέπει να δωθούν συχγαρητήρια στην ομάδα της Ναυπάκτου για την νίκη και την πρόκριση στο final 4. Να ευχηθούμε καλή συνέχεια στη ομάδα του ΠΑΣ για την συνέχεια του Πρωταθλήματος.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ : 19-12, 28-29, 40-35 , 52 -50

Α.Ε.Δ.Π. Άρτας (Μπίστας): Χήρας , Μάνθας 6 , Γώγος 7 , Γεωργόπουλος , Τρίμπος, Ρέντζος , Κεφάλας 13 , Σκούφος , Κωνσταντινίδης , Γείτονας 16 , Παπαχρήστου 8(2) , Καραγιάννης.

Π.Α.Σ. Ναυπάκτου(Σωτηρόπουλος) :Φρέγγου 1 , Παναγιώτου , Κονίδας 16(2) , Παναγιωτόπουλος 16(1) , Νικολακόπουλος 3(1) , Τσάτσος 8 , Ντζουμάνης 6 , Θώδης , Καραγιώργος , Φαφουτάκης 2.

Στους άλλους αγώνες είχαμε τα εξής αποτελέσματα:

Φαίακας - Αμφιλοχία 93 - 41
Α.Γ.Σ.Ι. - Πήγασος 88 - 31
Γ.Ε.Α. - Άτλας 58 - 62

Συνεπώς το final 4 θα έχει ως εξής:
Άτλας - Π.Α.Σ. Ναυπάκτου
Α.Γ.Σ.Ι. - Φαίακας

Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Κυριακή 5 Απριλίου σε ουδέτερη έδρα.

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Π.Α.Σ. ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ - Α.Ε.Δ.Π. ΑΡΤΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Την Κυριακή 29/3 στις 14:00 στο κλειστό γυμναστήριο της Ναυπάκτου θα διεξαχθεί ο αγώνας knock out για την φάση των 8 του παιδικού πρωταθλήματος της Ε.Σ.ΚΑ.ΒΔ.Ε.
Αναλυτικότερα το πρόγραμμα έχει ως εξής :

Σάββατο 28/3: Φαίακας - Αμφιλοχία(Ε.Α.Κ.Κέρκυρας)στις 18:00
Κυριακή 29/3: Π.Α.Σ. Ναυπάκτου - Α.Ε.Δ.Π. Άρτας στις 14:00, Α.Γ.Σ.Ι. - Πήγασος Αγρινίου στις 14:00(ΕΑΝΚΙ) και Γ.Ε.Α. - Άτλας στις 17:00 (ΔΑΚ Αγρινίου)

Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Νίκη επί του ΠΑΣ και κατάκτηση της 3ης θέσης

Κακή εμφάνιση σήμερα της ομάδας μας επί του ΠΑΣ Γιάννινα στο ΔΑΚ Άρτας αλλά κατάκτηση της νίκης με 55 - 50 . Οι ομάδες βρισκόταν καθ'όλη την διάρκεια του αγώνα κοντά στο σκορ. Αν και η ομάδα μας κατάφερε να προηγηθεί με 12 -2 , γρήγορα η ομάδα του ΠΑΣ πλησίασε στον πόντο (12-11). Από εκεί και πέρα έως και το τέλος του αγώνα οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ. Το πρώτο ημίχρονο έληξε 23 - 22. Η Α.Ε.Δ.Π. ανέβασε την απόδοσή της στο β' μέρος κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα με 55 -50. Από την Α.Ε.Δ.Π. διακρίθηκαν οι Παπαχρήστου και Κεφάλας , ενώ από τον μαχητικό ΠΑΣ Γιάννινα οι Τατσιώνας και Τσουμάνης.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-11, 23-22, 36 - 32, 55-50

Α.Ε.Δ.Π. Άρτας ( Μπίστας ) : Χήρας, Νικολάου , Γώγος , Πάγκαλης , Τρίμπος 6 , Ρέντζος 4 , Κεφάλας 17 , Σκούφος , Κωνσταντινίδης , Γείτονας 6 , Παπαχρήστου 22 , Καραγιάννης

Π.Α.Σ. Γιάννινα : Τατσιώνας 16, Τζακογιάννης , Δημητράτζος , Ρίζος , Γεωργίτσης 2 , Φώτου 2 , Μαρούγκας 2 , Στύλος , Μπράχος , Κωστούλας 2 , Τσουμάνης 21 , Πρίσκας 5

Στον άλλο αγώνα του ομίλου, στο ΕΑΝΚΙ, ο Α.Γ.Σ.Ι. κέρδισε τον Άτλαντα με 66 - 55. Οι δύο ομάδες βρισκόταν συνεχώς κοντά στο σκορ, αλλά κάποια λάθη από την ομάδα της Πρέβεζας προς το τέλος της αναμέτρησης έδωσαν την νίκη στην ομάδα του Α.Γ.Σ.Ι. και ταυτόχρονα την 3η θέση του ομίλου στην Α.Ε.Δ.Π. , αφήνοντας τον Άτλαντα 4ο. Από την ομάδα του Α.Γ.Σ.Ι. διακρίθηκαν οι Γέπης και Θώδης , ενώ από την ομάδα του Άτλαντα οι Κωνής , Πάσχος και Μπίρης

Συνεπώς οι αγώνες νοκ άουτ θα έχουν :

Α.Γ.Σ.Ι. - Πήγασος
Φαίακας - Γ.Ο.Αμφιλοχίας
Γ.Ε.Αγρινίου - Άτλας
Π.Α.Σ. Ναυπάκτου - Α.Ε.Δ.Π. Άρτας

Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Κυριακή 29 Μαρτίου

Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

Την Τρίτη η τελευταία αγωνιστική

Την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί η τελευταία αγωνιστική για την Β' Φάση του Παιδικού Πρωταθλήματος στο Β' Όμιλο.
Η Α.Ε.Δ.Π. Άρτας θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΣ Γιάννινα στις 15:00 στο ΔΑΚ Άρτας
Ο Α.Γ.Σ.Ι. θα αντιμετωπίσει τον Άτλαντα στο ΕΑΝΚΙ στις 14:30 σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι για την ομάδα των Ιωαννίνων.
Επίσης είναι προγραμματισμένο το παιχνίδι Φαίακας - Νικόπολη , αλλά όπως έχει γίνει γνωστό η ομάδα της Πρέβεζας δεν θα ταξιδέψει στην Κέρκυρα, άρα ο Φαίακας θα κερδίσει τον αγώνα στα χαρτιά με 20-0 και θα παρεμείνει στην 2η θέση.

Τα σενάρια για την 3η θέση είναι τα εξής:
1)Νίκη της Α.Ε.Δ.Π. επί του ΠΑΣ και ήττα του Άτλαντα στα Ιωάννινα από τον Α.Γ.Σ.Ι. 3η η Α.Ε.Δ.Π.
2)Νίκη της Α.Ε.Δ.Π. επί του ΠΑΣ και νίκη του Άτλαντα. 3η θέση ο Άτλας.
3)Ήττα της Α.Ε.Δ.Π. που σημαίνει 3η θέση στον Άτλαντα ανεξαρτήτως αποτελέσματος στα Ιωάννινα.

Οι αγώνες νοκ αουτ θα έχουν ως εξής:
Α.Γ.Σ.Ι. - Πήγασος
Φαίακας - Αμφιλοχία
ΠΑΣ Ναυπάκτου - 3ος Β ομίλου
ΓΕΑ - 4ος Β ομίλου

Οι αγώνες αυτοί θα διεξαχθούν την Κυριακή 29 Μαρτίου

Τα ζευγάρια στο final 4 θα έχουν ως εξής :
Νικητής του αγώνα Α.Γ.Σ.Ι. - Πήγασος vs Νικητής του αγώνα Φαίακας - Αμφιλοχία
Νικητής του αγώνα Γ.Ε.Α.- 4ος Β' ομίλου vs Νικητής του αγώνα Ναύπακτος - 3ος Β' ομίλου

Άτλας - Α.Ε.Δ.Π. Άρτας 60 - 51


Ήττα για την ομάδα μας σήμερα στην Πρέβεζα από τον Άτλαντα. Η ομάδα της Πρέβεζας ήταν καλύτερη σχεδόν σε ολόκληρο το παιχνίδι διατηρώντας μια διαφορά 15 πόντων.
Ο Άτλας μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και έχοντας τον Κωνή ως κύριο εκφραστή των επιθέσεών του κατόρθωσε να προηγείται στο ημίχρονο με 35 - 20. Όμως η Α.Ε.Δ.Π. έδειξε σημάδια βελτίωσης στο 2ο ημίχρονο μπόρεσε να μειώσει την διαφορά με το τέλος της 3ης περιόδου στους 11. Η τελευταία περίοδος ήταν πολύ συναρπαστική μιας και ο Άτλας ήθελε να καλύψει την διαφορά των 10 πόντων που έχασε στην Άρτα για να εξασφαλίσει την 3η θέση στον όμιλο. 35 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του παιχνιδιού ο Άτλας προηγούταν με 13 πόντους. Η ομάδα μας με ένα καλαθι 2 πόντων μείωσε σε 11 πόντους και ο Άτλας φαινόταν να ελέγχει το παιχνίδι. Ο Άτλας πέταξε στα σκουπίδια την επίθεση και με ένα ριμπάουντ του Γείτονα η Α.Ε.Δ.Π. βγήκε στην επίθεση και κατάφερε 6 δεύτερα πριν το τέλος του παιχνιδιού με ένα καλάθι του Χήρα να μειώσει στους 9. Ο προπονητής του Άτλαντα κάλεσε άμεσα time out για να οργανώσει την τελευταία επίθεση. Η μπάλα πήγε στα χέρια του Κωνή, αυτός πάσαρε στον Μπίρη ο οποίος αστόχησε σε ένα σουτ 2 πόντων και έτσι το παιχνίδι έληξε 60 - 51.
Από τον Άτλαντα διακρίθηκε ο Κωνής και ο Κρεμμύδας ενώ από την Α.Ε.Δ.Π. οι Κεφάλας και Γείτονας.
Στον άλλο αγώνα του ομίλου ΠΑΣ Γιάννινα - Νικόπολη 55 - 51
Στον Α' όμιλο η ΓΕΑ κέρδισε δύσκολα τον Λόρδο Βύρωνα με 66 - 62

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-10, 35 -20 ,48 - 37 , 60 -51

Άτλας ( Λιόντος ): Δούβλης , Μπίρης 10 , Πέτρης 3 , Κρεμμύδας 10 , Μπόκιας , Κωνής 27 , Τζόκας 4 , Πάσχος 6 , Μπόυντας

Α.Ε.Δ.Π. Άρτας ( Μπίστας ) : Χήρας 7 , Μάνθας 6 , Γώγος 7 , Λάμπρου 3, Τρίμπος , Ρέντζος , Κεφάλας 18 , Κωνσταντινίδης , Γείτονας 10 , Καραγιάννης

Νικητής ο Α.Γ.Σ.Ι στο ντέρμπι

Ο Α.Γ.Σ.Ι ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι του 2ου ομίλου. Κέρδισε τον Φαίακα με 79 - 47
''κλειδώνοντας'' και μαθηματικά την 1η θέση του ομίλου. Ο Α.Γ.Σ.Ι. ήταν καλύτερος σε όλη την διάρκεια του αγώνα και δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει με αυτή την μεγάλη διαφορά των 32 πόντων. Η ομάδα των Ιωαννίνων φιγουράρει πλέον ως το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος.

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Ορίστηκαν τα αναβληθέντα παιχνίδια και η τελευταία αγωνιστική

Ορίστηκε , επιτέλους, η ημέρα που θα γίνουν τα παιχνίδια τα οποία είχαν αναβλήθει και η τελευταία αγωνιστική του παιδικού Πρωταθλήματος της Ε.Σ.ΚΑ.ΒΔ.Ε.
Αναλυτικότερα:
Σάββατο 21/3: Α.Γ.Σ.Ι. - ΦΑΙΑΚΑΣ (ΕΑΝΚΙ) 14:00
Κυριακή 22/3:Άτλας - Α.Ε.Δ.Π. Άρτας (ΔΑΚ Πρέβεζας) 14:00, ΠΑΣ - ΝΙΚΟΠΟΛΗ (ΕΑΝΚΙ) 14:00
Τρίτη 24/3: Α.Ε.Δ.Π. Άρτας - ΠΑΣ ( ΔΑΚ Άρτας ) 14:30 , Α.Γ.Σ.Ι. - Άτλας (ΕΑΝΚΙ) 14:30

Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

Νίκη της Α.Ε.Δ.Π. Άρτας επί της Νικόπολης με 49 - 54

Σ' ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι η ομάδα μας κατάφερε να πάρει τη νίκη επί της γηπεδούχου Νικόπολης. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ στο 1ο ημίχρονο με την Α.Ε.Δ.Π. να πηγαίνει στα αποδυτήρια προηγούμενη με 26 - 28 . Με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου η ομάδα μας αύξησε την απόδοσή της και πήρε μία διαφορά 15 πόντων. Όμως με μία αδικαιολόγητη χαλάρωση στο 4ο δεκάλεπτο η ομάδα της Πρέβεζας κατάφερε να μπει πάλι στο ματς και να μειώσει ένα λεπτό πριν το τέλος στους 3 πόντους. Η Α.Ε.Δ.Π. με πρωταγωνιστή τον Κεφάλα που σημείωσε 26 πόντους κατάφερε να κερδίσει με 49 - 54.
Στον αγώνα που προηγήθηκε στο ΔΑΚ Πρέβεζας, η ομάδα του Άτλαντα κατάφερε να κερδίσει τον Φαίακα με 63 - 58. Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός μιας και οι 2 ομάδες ήταν συνεχώς κοντά στο σκορ. Ο Φαίακας βρισκόταν μπροστά στο σκορ μέχρι το 35' όπου χρεώθηκε 5ο φάουλ ο Σαμωίλης, πρώτος σκόρερ μέχρι τότε του Φαίακα. Ταυτόχρονα δέχτηκε τεχνική ποινή και ο Άτλας πήρε το προβάδισμα, που το διατήρησε μέχρι το τέλος. Από τον Φαίακα ξεχώρισε ο Παυλογιάννης και ο Σαμωίλης , ενώ από τον Άτλαντα ο Κωνής.
Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου ο Α.Γ.Σ.Ι. κέρδισε τον ΠΑΣ Γιάννινα με 82 - 52

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Την Κυριακή στις 17:00 ο αγώνας Νικόπολη - Α.Ε.Δ.Π. Άρτας

Την Κυριακή στις 17:00 διεξάγεται ο αγώνας ανάμεσα στην Νικόπολη και την Α.Ε.Δ.Π. Άρτας στο ΔΑΚ Πρέβεζας. Στις 15:00 το μεσημέρι θα γίνει στο ίδιο γήπεδο ο αγώνας Άτλας - Φαίακας και στις 10:00 στο ΕΑΝΚ Ιωαννίνων ο αγώνας ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ - Α.Γ.Σ.Ι.

Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

Νίκη της Α.Ε.Δ.Π. Άρτας επί του Άτλαντα με 63 - 53

Νίκη της Α.Ε.Δ.Π. Άρτας στο σημερινό αγώνα επί του Άτλαντα με 63 - 53 στο ΔΑΚ Άρτας.
Η Α.Ε.Δ.Π. ξεκίνησε πιο δυνατά τον αγώνα και κατάφερε να προηγηθεί στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου με 19-14. Με τον ίδιο ρυθμό συνέχισαν οι 2 ομάδες και στο 2ο δεκάλεπτο. Η Α.Ε.Δ.Π. βρέθηκε να προηγείται με την λήξη του ημιχρόνου με 31 - 24. Στο 3ο δεκάλεπτο ο Άτλας μπήκε πιο δυνατά στο γήπεδο ενώ η Α.Ε.Δ.Π. κάνοντας πολλά λάθη ισοφαρίστηκε με τη λήξη του δεκαλέπτου σε 38-38. Τέλος, στο 4ο δεκάλεπτο η Α.Ε.Δ.Π. παίζοντας καλή αμυνα και βρίσκοντας λύσεις στην επίθεση κυρίως μέσα απο την ρακέτα κατάφερε να κερδίσει με 63-53.


Δεκάλεπτα: 19 - 14 , 12 - 10 , 7 - 14 και 25 - 15